sâmbătă, 20 martie 2010

Noi vs NOI



Nu stim ce vrem, nu stim ce vrem sa avem. Nu stim pe ce lume traim si care ne e scopul. Suntem aruncati pe pamant in carne, de unde incepem sa ne taram ca niste insecte intr-un musuroi atacat. Ne xeroxam dupa cel de langa, ne facem identici pentru a fi acceptati, ne pierdem identitatea, unicitatea si micile detalii, ce ne separau de orice altcineva pana atunci. “Fabrici” inconstiente scot prunci pe banda rulanta, le dau 3 sinonime si ii arunca in lume, ii incurajeaza in maturizare precum mam mare si tanti Mita; Caragiale a stiut, a ironizat cu atat timp inainte viitorul nostru. Dl Goe e acum peste tot, dar nimeni nu a auzit de el.


Inca din definitie “persoana” vine din greaca si semnifica “masca”. Inca din definitie omul este tratat ca fiind fals, ca fiind un participant al unui carnaval cu o suita de secrete, de fete. Avem o masca pentru fiecare persoana pe care o intalnim, pentru fiecare lucru ce vrem sa-l obtinem, sa-l posedam. Omul nu e cea mai evolulata fiinta de pe glob, este cea mai involuata fiinta din Univers. Facem parte dintr-un circ in care fiecare depinde de cineva, orice depinde de ceva si unde spectatorii se amuza de noi.


Nu stim sa pretuim nimic, nu mai credem in sentimente, in religie. Obtinem ceva apoi il aruncam si tintim mai departe, suntem intr-un concurs infinit de a intrece vecinul in falire. Nici eu nu stiu daca mai cred in iubire, nu dupa ce s-a intamplat, dar stiu ca atata vreme cat vom fii constienti ca exista Dumnezeu, vom stii ca suntem insegnifianti ca putere. Cine nu are credinta va trai in continuare cu iluzia de putere suprema, de faima, de viata ce se termina la o bataie din palme. Toate lucrurile importante nu le observam in rutina noastra, le observam abia dupa ce ni se rapesc, cand ai da orice pentru inca un minut cu el sau cu vreunul din bunici, cand ti-ai reveni dupa o operatie complicata, cand ai scapa dintr-un accident.


Viata…este cea mai frumoasa sansa ce ni s-a oferit, dar atat de putini realizam asta. Credeti ca eu profit de ea? Cred ca putini dintre noi stiu cum sa faca asta. De ce ne simtim cel mai bine cand suntem singuri pe cel mai inalt munte?