miercuri, 18 august 2010

Love means everything


Ce inseamna sa iubesti un om? A iubi un om inseamna a accepta oportunitatea de a-l cunoaste cu adevarat si a te bucura de aventura explorarii si descoperirii a ceea ce se afla dincolo de mastile si protectiile pe care si le ridica fiecare fara sa realizeze ca printr-o bariera poate gresi enorm fata de el insusi.. Inseamna a-i contempla cu tandrete cele mai adanci sentimente, fricile , visele si bucuriile, suferintele si aspiratiile. Inseamna a fi capabil sa intelegi ca dincolo de scuturile si mastile sale se afla ascunsa o inima sensibila si singura, care tanjeste dupa o imbratisare calda si un zambet sincer care sa o faca sa se simta acasa. Inseamna a recunoaste plin de compasiune si respect ca dizarmonia si haosul in care uneori traieste sunt produsul propriei ignorante si inconstiente si sa realizezi ca daca uneori cauzeaza durere si suferinta este pentru ca nu a invatat inca sa cultive fericirea si uneori se simte atat de gol si lipsit de sens incat nici macar nu mai are incredere in el insusi. Inseamna a descoperi si a onora adevarata sa identitate, dincolo de aparente si superficialitati si a aprecia in mod sincer propria lui maretie ca expresie unica a Vietii.


A iubi un om inseamna a-i oferi sansa de a fi ascultat cu atentie profunda, interes si respect… a-i accepta viata fara sa incerci sa i-o modifici, ci s-o intelegi. Inseamna a-i oferi un spatiu in care sa se descopere fara frica de a fi chestionat, un spatiu in care sa se simta comfortabil pentru a-si impartasi sentimentele fara sa fie fortat sa spuna lucruri pe care le considera personale. Inseamna a recunoaste si a revela faptul ca are dreptul de a-si alege propria cale, chiar daca e diferita de a ta.


Inseamna a-i permite sa-si descopere propria realitate Interioara… singur in felul sau. Inseamna sa-l apreciezi fara conditii, fara sa-l judeci sau sa-l evaluezi negativ, fara sa-i ceri sa se schimbe pentru a se potrivi idealurilor tale si fara sa te astepti sa actioneze si sa se poarte potrivit standardelor tale. Inseamna sa-l apreciezi pentru ce este, nu pentru ce a-i vrea sa fie. Inseamna sa a-i incredere in abilitatea lui de a invata din propriile greseli si de a se ridica din nou cand cade, mai puternic si mai matur. Inseamna a-i comunica increderea in el ca fiinta umana.


A iubi un om inseamna sa ai curajul sa te expui fara aparare, sa-ti arati realitatea interioara – gol, sincer si transparent. Inseamna sa-ti descoperi propriile sentimente si vulnerabilitati. Inseamna sa-i permiti sa afle persoana care esti cu adevarat, fara sa fabrici o imagine menita sa produca o impresie favorabila. Inseamna sa-ti expui dorintele si nevoile fara sa te astepti ca el(ea) sa ti le indeplineasca.


Inseamna sa-ti exprimi gandurile si ideile fara intentia de a-l convinge ca sunt corecte. Inseamna sa te bucuri de privilegiul de a fi tu insuti fara sa ceri aprobare, astfel descoperind aspecte noi si diferite ale personalitatii tale.


Inseamna sa te bucuri de experienta de a fi impreuna, stiind ca fiecare zi este o aventura nesigura si ca maine este o intrebare fara sfarsit.


Inseamna sa traiesti fiecare clipa ca si cum ar fi ultima pe care o impartasiti unul cu altul si sa faci fiecare intalnire la fel de profunda si intensa ca prima – transformand obisnuitul intr-o creatie noua si miraculoasa.


A iubi un om inseamna sa-ti exprimi spontan iubirea prin gesturi si zambete, mangaieri ferme si delicate, imbratisari pline de viata, saruturi, folosind cuvinte simple si sincere. Inseamna sa-l faci sa stie cat de mult il apreciezi pentru ceea ce este, cat de mult ii apreciezi pentru ceea ce este in interior, inclusiv calitatile care ii sunt necunoscute.


A iubi un om inseamna de asemenea sa fi capabil sa-ti stabilesti propriile limite si sa ti le sustii in mod ferm. Inseamna sa te respecti, sa nu permiti altora sa treaca peste ceea ce consideri drepturile tale personale. Inseamna sa ai atata incredere in tine si in celalalt, incat fara frica de a strica relatia, sa te simti liber sa-ti exprimi supararea fara a-l ofensa, declarand orice te supara sau te intimideaza fara insa a avea intentia de a-i rani sentimentele. Inseamna a-i recunoaste si a-i respecta limitele, a-l aprecia fara a-l idealiza. Inseamna a impartasi si a te bucura de intelegeri si a accepta neintelegerile.


A iubi un om inseamna a trece dincolo de individualitatea lui; inseamna a-l percepe si a-l aprecia ca pe o parte a umanitatii ca intreg, ca pe o expresie a lumii, ca pe o manifestare reala a esentei intangibile numita fiinta umana, din care tu insuti faci parte. Inseamna a recunoste prin el miracolul indescriptibil al naturii umane, care este insasi natura ta, cu toata splendoarea, dar si limitarile sale. Inseamna sa apreciezi fatetele stralucitoare ale umanitatii dar si partile intunecate.


Asadar a iubi o fiinta umana inseamna a te iubi pe tine, a te simti mandru ca esti o nota in simfonia acestei lumi.


Va fi bine indiferent de tot…